Dette blogindlæg er mine bevæg grundlag og mine personlige oplevelser.

Obs billeder og videoer er ikke for sarte sjæle;)

Hvad du som modtager gør med denne beskrivelse, er således op til dig og på eget ansvar.

Skulle du have overvejelser om et leverskyl er noget for dig, da vil jeg bede dig om at undersøge mere på nettet eller eventuelt finde information gennem Andreas Moritz bøger eller videoklip på youtube. Tal med din læge hvis du på nogen måde skulle være i tvivl om hvorvidt det er en god ide for dig!

Der er flere videoer i dette indlæg. Du er velkommen til at se dem alle samme. 😉

Jeg løber hurtig igennem hele processen i denne video

Hvad er et leverskyl?

Detox og udrensning er ord der over de sidste 20 år er blevet brugt (og måske også misbrugt i alt for høj grad) så derfor vil jeg meget hellere at vi kalder det, hvad det er: en skylning af kanalerne i leveren, altså et leverskyl.

For vi renser jo ud hele tid. Det er det vi har lever, nyrerne, lungerne og huden til… blandt andet.

Det handler samlet set om, at man giver kroppen lidt bedre vilkår til at rense ud, end den gør i forvejen.

Jeg har små børn, så jeg støvsuger faktisk dagligt de fleste dage. Men når jeg skal give den ekstra gas skrubber jeg også gulvet, tørrer støv af og pudser alle øvrige overflader. Altså en slags hovedrengøring i modsætning til hverdagsrengøringen.

På den måde kan man til dels sammenligne skyllet med en hovedrengøring.

Vi får renset ekstra ud i nogle af de hjørner af kroppen, hvor der godt kan samle sig lidt nas’ med tiden.

Det betyder også at der under og efter en leverskyls-proces ofte bliver skyllet mange “leversten” ud. Små klumper af galde, kolesterol og toxiner der har aflejret sig i lever og galdegange.

Personligt har jeg under mine tre skyl indtil videre oplevet at se hundredvis af sådanne små sten i toilettet, egentlig en ret vild oplevelse.

 

Men renser vi ikke ud i forvejen?

Jeg er meget bevidst om,at der er mange diskussioner om hvorvidt ekstra udrensning er nødvendig.

Hertil må det være op til den enkelte at vurdere om det er noget man har lyst til at prøve af.

Som behandler har jeg helt klare retningslinjer for, hvad jeg vil bede mine klient om. Et leverskyl er IKKE noget der indgår i mine behandlinger.

Derimod oplever jeg det som meget væsentligt at vi alle reflekterer over, “hvad er der godt for mig”. Når jeg siger godt mener jeg det der gør mig til et mere helt og stærkt menneske både fysisk, psykisk og åndeligt.

 

Hvorfor foretage et leverskyl?

Jeg valgte at afprøve leverskyllet første gang, da jeg var udfordret med min fordøjelse, autoimmune tilstande, min mentale sundhed og min fertilitet.

I dag er min fordøjelse et rigtig godt sted og vi er blevet beriget med to børn mere så vi i alt har tre. Det behøver ikke at have noget med mine leverskyl at gør, men min oplevelse har nu være sådan, at jeg nok vil vælge at foretage leverskyl jævnligt de næste mange år frem.

Vores krop er en mirakuløs maskine. En af de i organer i kroppen, man kan blive overordentligt fascineret over, er leveren. Leveren er nemlig helt imponerende multifunktionel. Leveren er fordøjelsens overordnede dirigent, den danner og omdanner proteiner, regulerer sukkerstofskiftet, omdanner kønshormoner, har med med blodets størkningsfaktorer at gøre, kontrollerer immunforsvaret, afgifter medicin og alkohol, virker som energidepot, styrer kolesterol balancen og producerer galde. Kort sagt er leveren helt afgørende for at kroppen fungerer. Således har leverens velbefindende en stor en påvirkning af hele kroppens generelle tilstand.

Så hvis man som jeg kontinuerligt arbejder med kroppen og med at holde inflammation og belastning på et minimum, så kan et lever skyl, efter min bedste overbevisning, være en udmærket indsats.

Har man:

 • Fordøjelsesproblemer
 • Allergier
 • Smerter
 • Hudproblemer
 • Mentale udfordringer
 • Søvnproblemer
 • eller lignende

Kan nogle have glæde af et leverskyl.

Her må det igen understreges at et leverskyl til enhver tid er på eget ansvar.

For nogen kan det være en kraftig oplevelse, så man skal have mod på hele processen før man går i gang.

Hvordan har jeg gjort?

Jeg inddeler processen i tre faser.

Forberedelse

Opstart

Afrunding

Et beslutning om lever skyl: se videoen her

 

Forberedelse:

De første fem dage før skylle-processen er forberedelse.

Her skærer jeg alle færdigproducerede fødevarer, mælkeprodukter, animalske proteiner, søde sager, brød og deslige ud af min kost.

Dette for at støtte leveren i afgiftning, at mindske problematikker med parasitter, hæmme vækst af candidasvamp og gøre selve skyllet en mindre proces.

 

Således har min kost bestået af følgende fødevarer og væsker:

Vigtigt:

Det er vigtigt at få meget æblesyre i forberedelsesprocessen, da det tilsyneladende er med til at blødgøre leversten, dermed lindre selve skylle processen. 

Jeg har således forsøgt at spise æbler så ofte jeg har kan komme til det. Gerne et til hver måltid. Grønne æbler er bedst, da de indeholder mere æblesyre.

Man burde også gerne drikke en liter æblejuice eller vand med æble cider eddike dagligt.

Jeg har valgt æblecidereddiken da den meget sukker i juicen nemt giver mig hovedpine.

Jeg har således over de fem dage drukket omkring et glas økologisk ufiltreret æblejuice og minimum 1 liter mix 7 dele vand 3 dele ufiltreret økologisk æblecidereddike.

Fedtstof.

Begræns dit fedtstof indtag for at lindre galdeproduktionen, ind til selve skyllet.

Andre drikke:

Vand og urtete evt, matcha, kanel, kardemomme, marietidsel, artiskok, gurkemeje sødet med grøn stevia.

Kost:

Stivelse/kulhydrat:

havre, ris, quinoa og amarant.

“Protein”

Pecannødder, kokos, sesamfrø, solsikkefrø, hørfrø, chiafrø og en smule grønne bønner

Fedtstof

Smør, olivenolie, kokosolie, og lidt fiskeolie

Grønt

Gulerødder, agurk, peberfrugt, rødbeder, brocolie, spidskål, rosenkål, squash, løg, hvidløg, ingefær, gurkemeje

 

 

Opstart:

Dette har jeg brugt:

 • Epsom salt – 4 store spiseskeer
 • Vand – 800 ml
 • Økologisk jomfru kerne olivenolie ca- 1,5-2 dl.
 • Friskpresset saft ca. 1,5 dl. efter smag citron eller grape.
 • fra en stor økologisk grapefrugt eller tre økologiske citroner

OBS:

Hvis man på nogen måde kan få disse dag for sig selv er det langt at foretrække. Man skal altså ikke lave nogen planer om noget som helst. Jeg har haft mine børn og mand hjemme ved alle tre lever skyld, kun fordi jeg har haft en mand der i den grad at støtte mig og været om vores børn, så jeg havde plads til processen. Meeeen et døgn for mig selv havde nok være det bedste.

Kl. 8:00 ca.

Den morgen hvor selve skyllet skal fortages har jeg spist morgenmad.

 

Kl. 14:00 Præcis

“Fasten” begynder. Det er meget vigtig ikke at spise fra dette tidspunkt, for at få skyllet til at forløbe nemt og ikke have mad i maven.

Her blander jeg 800ml rent vand ( gerne filtreret vand) med 4 store spiseskeer epsom salt og sætter det i køleskab.

Epsom Salt: Indeholder meget magnesium og får dermed lever, glade og tarm kanalerne til at slappe af. Det virker samtidig afførende og kan sålede hjælpe processen godt på vej.

 

K.16:00

Andreas Moritz anbefaler at man foretager en tarmskylning eller benytte sig at klyks eller andet for at rense tarmen, så der ikke er noget der blokere for at stenen kommer ud. Det har jeg gjort ved først og andet lever skyl.

 

Kl. 18:00

Første glas med 250 ml. kold vand/epson salt blaning.

Forhold mig her efter i ro.

 

Kl. 20:00

Andet glas med 250 ml. kold vand/epson salt blaning.

Forholder mig meget roligt, nogle gange er jeg gået i seng.

Min video dagbog fra dette tidspunkt.

 

Kl. 21:45

Citrusfrugten har jeg presse og mixes med oliven olien, så der er omkring halvt af hvert. Det er blevet ryste grundig ofte har jeg brugt et stort syltetøjsglas.

 

Kl. 22:00

Nu er det tid til at drikke blandingen ofte har jeg virkelig glædet mig til dette.

Jeg har enkelt gang prøvet at kløjs i mixet, hvis jeg har forsøgt at drikke det for hurtigt. Ved nu det skal drikkes roligt og kontrolleret. Olie og citron drikkes blandt andet for at frigive galde der for skyllet til at virke. Derfor er det også en fordel at smage på mikset da det støtter frigivelsen af galde.

I seng med det samme herefte, liggende på højre side. Her er forskriften at ligge så stille som muligt på højre side. Ofte er jeg falde i søvn.

Ved det første lever skyl måtte jeg dog på toilettet allerede omkring kl. 23. Det var anderledes ved anden og tredje skyl.

Min video dagbog fra dette tidspunkt.

 

Herunder ses den samme leversten hel og knækket.

Den er én ud at rigtig mange, måske hundrede, der blev skyllet ud.

Størrelse er nogenlunde lige med en halv lillefinger. ca. 4 cm lang og 1,5 bred.

Velbekomme 😉

 

 

 

Næste morgen når man vågner….


Ofte har jeg været oppe omkring kl. 6:00

Her har jeg taget tredje glas med 150 ml. kold vand/epson salt blaning.

Forhold mig fortsat i ro. Men ofte har der været mange toiletbesøg morgen og formiddag.

Min video dagbog fra dette tidspunkt

 

 

8:00 eller 2 timer efter jeg er stået op op har drukket mit tredje glas.

Fjerde glas med 150 ml. kold vand/epson salt blaning.

Forhold mig fortsat i ro, med mange toiletbesøg

Min video dagbog fra dette tidspunkt

 

 

Afrunding:

10:00 eller to timer efter jeg har drukket min sidste epsom salt mix, indtager jeg ikke noget andet. Men på det her tidspunkt længes jeg ofte efter noget energi til kroppen. Men det er vigtig at starte meget stille og rolig og give kroppen plads til at arbejde. Teknisk set vil udrensningen fortsætte noget tid endnu. Man skal ikke underkende den proces man har været igennem og som fortsat arbejder i kroppen, ved at spise for meget eller hurtigt igen eller ved at have alt for meget på programmet.

Jeg har hver gang startet stille med lidt æblejuice.

Min video dagbog fra dette tidspunkt

 

Kl. 12:00

Jeg har spist en let frokost med f.eks humus, avocado, gulerod, agurk på lidt ristet glutenfrit risbrød.

Nu er skyllet officielt ovre.

Da det er MEGET anbefalet at man foretager en tarmskylning efter et sådan lever skyld. For at være sikker på at der ikke er sten der ligger tilbage i tarmen og frigiver toksiner. Jeg har hele tarmskylnings udstyret med både pose og slange og ved hvordan man gør. Så derfor har jeg været tryg ved at gøre det selv.

Men i andre sammenhæng har jeg anbefalet klient en professionel tarmskylning. Her anbefaler jeg altid Ulla Stavnsberg fordi jeg ved hun både er ufattelig dygtig og blid.

Skulle du ønske det kan du finde hende he: rhttps://www.klinikcolon.dk/

Har du kommentare eller spørgsmål til min proces er du velkommen til at skriv til mig her.

På gensyn her på siden,

Laila

En sidste video dagbogs hilsen fra skoven

 

 

Andre Kilder:

Myter og fakta om afgiftning netdoktor:dk

https://netdoktor.dk/ernaering/myterogfaktaomafgiftning.htm

Videnskabe.dk:

https://videnskab.dk/krop-sundhed/hvad-laver-en-lever

Wiki Lever

https://da.wikipedia.org/wiki/Lever

Andreas Moritz

https://www.youtube.com/watch?v=sDJF3S-Kiqk&feature=youtu.be

https://www.medicalnewstoday.com/articles/320371#fact-or-fiction