Dagens sprøde nød er valnød. 

En helt fantastisk nød på så mange måder. Som det første er den lokale og super bæredygtig. Valnøddetæret kræver nemlig ikke særlig meget, ja bortset fra at det tager en del år (6-10 år) før sådan et træ giver nogle nødder. Valnødderne på billede er fra min vidunderlige svigermors træ.

Men ud over at valnødderne er kan holde sig og derfor er tilgængelig hele året i Danmark, så har den også mange berigende egenskaber.

Valnødder har nemlig både gode fedtsyre, et højt indhold af fordelagtige aminosyre. De er spækket med vitaminer og mineraler som f.eks e-vitamin og magnesium Alle elementer der er med til at styrke kroppen på rigtig mange måder. Valnødder kan således være med til at skab et stabilt blodsukker  – således også forbygge diabetes, styrke en god natte søvn, mindske risikoen for hjertekar sygdomme, give en berede sædkvalitet og sænke sandsynligheden for visse kræft former.

Valnødder er simpelthen vejen frem. De kan spise som de er både i madpakken og der hjemme, putters i salater og wok retter eller blendes sammen med tørrede abrikoser og kokoks olie og laves til lækre små desserter/mellemmåltider.

Der er masser af muligheder. Bare spis dem.

Velbekomme 😉

Kilder:

http://www.rapsol.dk/Da/0198.php

https://iform.dk/sund-mad/superfood/7-sunde-grunde-til-at-spise-valnoedder