Kan du i virkeligheden vurderer, hvor træt du er?

Det er mandag morgen, du har haft venner på besøg i går aftes og det blev måske lidt lige lovligt sent. Dine børn er altid oppe og vækker dig, så du er vant til at være tidlige oppe. Du bliver ofte snydt for et par timers søvn, i nat blev det til 4-5 timer.

Derfor er det heller ikke nyt for dig, at øjenlågene føles lidt tunge, når du sætter dig ind bag rettet for at køre på job.
Det er nok ikke her tanken strejfer dig, om du nu er for træt til at køre bil.

Men måske er det alligevel en god ide, at mærke ordenlig efter, om du er rigtig frisk.
Undersøgelser peget nemlig på, at det kan være dødsens farligt at køre når man er for træt. Er man meget træt bag rettet, er det faktisk svarende til at køre spritkørsel.
Det betyder at din dømmekraft og evne til at reager, vurdere afstande og hastigheder, nedsættes betydelig.

Jeg har selv været nattevagt i rigtig mange år, kørt med åbent vinduer og klappet mig selv på kinderne, for at holde mig vågen. Eller tømt en stor kande kaffe inde jeg skulle køre.
Det var ikke godt, det indrømmer jeg blankt.

Med tiden har jeg fået langt mere respekt for søvnene.

Det anbefales at man trækker ind til siden og får sig et powernap.
Så det har jeg, senere i mit liv, en sjælden gang benytte mig af. Ja jeg er kommet senere frem til min destination. Men hellere det end at ende i ulykkes statistik.

Statestikken er lidt forskellige alt efter hvor man findere den. Hvis man spørger danskerne selv, så har hver anden dansker, inden for der sidste år (ved foresprøgelse), kørt selvom de var for trætte. Hver syttende har adspurgt været i en alvorlig ulykke på grund af søvnig kørsel.

Har du svært ved at sover, kan det være en overvejelse at søge støtte i f.eks mild zoneterapi, akupunktur, naturoptisk behandling og ligende.
Det er tider her i klinikken fra september 2019, ligesom der kan bookes foredrag fra oktober 2019.

God fornøjelse og sov godt.
😉 Zzzz

 

Vil du vide mere?

Ønsker du at vide mere om hvordan du kan støtte et stærkt helbred. Kan du abonnere på min blog og få jævnlige opdatering ved mail tilmelding.

Du kan tilmelde dig min YouTube kanal her. 
Herlev Helsezones har sin egen facebookside. Find den her

I Facebook gruppe “Health by nature” samles vi diskuterer supplerende/alternativ medicin.
Find den her