Dagens sure-kål der gør maven glad.

I dag handler det om surkål.

Det gør det fordi fermentering eller gæringprocesser af grønsager, er et super tilskud til den daglige kost.

Noget forenklet fortalte, er fermentere af frugt og grønt med til at syrne, frem dyrke gavnlige bakterier og forlænge holdbarheden af maden.
Det sure miljø og bakterierne har mange gavnlige egenskaber. Det er med til at takle skadelige bakterier i tarmen, før de kan påvirke os og så er de med til at nedbryde eller så at sige spalte maden.
Når maden er delvist nedbrudt på forhånd, så vi får flere af de gode næringsstoffer, vitaminer og mineraler ud af det vi spiser.
Det kan virkelig siges meget god om fermentering. For fermenteret mad styrker hele mave-tarmsystrmet. Og har man en stærk tarm er der mindre sandsynlighed for, at have udfordringer med for eksempel hunden og lungerne. Men en stærk tarm er også med til at holde hoved klart.

Er du i forvejen udfordret af tarm lidelser som Colitis ulcerosa, så kan det være det kan støtte dig rigtig godt. Dog skal man med en følsom tarm gå meget forsigtig frem og ikke alle skal have surkål.

Er du ny udi surkål og fermenteret mad så start med en skefuld og se hvordan maven reagere. For nogle kræver det lidt tilvending.

God fornøjelse og god fordøjelse ?

PS. Jeg kommer i videoen til at sige at fermentering har foregået i over 4000 tusinde år. Jeg mener over 8000 år. Beklager talefejlen ??

Vil du vide mere?

Ønsker du at vide mere om hvordan du kan støtte et stærkt helbred. Kan du abonnere på min blog og få jævnlige opdatering ved mail tilmelding.

Du kan tilmelde dig min YouTube kanal her. 
Herlev Helsezones har sin egen facebookside. Find den her

I Facebook gruppe “Health by nature” samles vi diskuterer supplerende/alternativ medicin.
Find den her