Øreakupunktur eller auricoloterapi (af latin auris), er som man måske skulle tro, ikke sammenhængende med kinesisk medicin. Der et der i mod udviklet at den fransk læge Paul Nogier og hans team omkring 1950.

Øreakupunktur benytter ligesom zoneterapien tanken om, at hele kroppen at spejles i dele af kroppen. I denne sammenhæng øret.
Ligesom i kinesisk akupunktur, benytter man små sterile nåle eller frø (på størrelse med sesamfrø) til at stimuler punkterne.
Fremgangs måden, med at bruge små frø til at aktiver punkter, gør det til en meget mild form for behandling, der kan benyttes af alle også helt små børn.

Punktet Shenmen er et punkt der regulere, genopretter, balancere og giver ro i krop og sind. Det indgår således i behandling af ubalancer som for eksemel søvnproblemer, afventnings forløb og smerte lindring.

Men Shenmen punktiet kan også udmærket bruges for sig selv hvis man ønsker at skabe lidt mere ro omkring en situation.
Selve punktet Shenmen, ligger i øret ud for forgrening, omkring øverste øreflap ind mod hovedet.

Man kan fint selv arbejde med dette punkt på sit eget øre eller på sine børn. Ønsker barnet ikke at deltage, må man lade være.
Arbejder man med ubalancer der er vedvaren. Vil jeg anbefale at man talere med egen læge. Ligesom et behandlingsforløb hos en god behandler, vil være en fordel.

God fornøjelse 😉

Vil du vide mere?

Ønsker du at vide mere om hvordan du kan støtte et stærkt helbred. Kan du abonnere på min blog og få jævnlige opdatering ved mail tilmelding.

Du kan tilmelde dig min YouTube kanal her. 
Herlev Helsezones har sin egen facebookside. Find den her

I Facebook gruppe “Health by nature” samles vi diskuterer supplerende/alternativ medicin.
Find den her