Dette billede har en tom ALT-egenskab (billedbeskrivelse). Filnavnet er 20200402_115910-e1585994497921-1024x768.jpg

Du skal bruge:

8 dl gryn i en blanding af:
Hele boghvede/ Sorte ris/ Røde ris

8dl blandet glutenfrit mel som:
Rismel
Majsmel
Boghvedemel
Evt. Lidt quinoa (kan være bittert)

2 spiseker husk (grøn)
3 spiseskeer hav/Himalaya salt
500g solsikkekerner (læg evt. I blød i 5-10 minutter).
50g gærd
8dl vand (muligvis lidt mere- dejen skal være lind og ikke fast)

3x 800 dl vand. (1x skyld 1xkogning 1xdej)

Dette billede har en tom ALT-egenskab (billedbeskrivelse). Filnavnet er 20200402_114312-1024x768.jpg

Sådan gør du:

Kog 1×8 dl vand
Hæld grynene i en gryde
Skylde grynene, ved at hælde kogen vand over en enkelt gang og si fra.

Kog derefter grynene i 2x 8 dl vand i 20 minutter
Lad det køle til det er koldt.

Bland de kolde ris med melblandingen
Ris/Majs/Boghvede/Evt. quinoa
Tilsæt husk, salt, solsikkekerner, gær udblødt lidt linket vand og 3x 8 dl vand

Hæld dejen i en smørsmurte forme.

Kan evt. Forhæves ved 40 grader i omkring 2 timer i ovnen.
Kan ellers stå køligt natten over til hævning

Bages i en forvarmet ovn ved 220 grader.
Bages 1 time i forme.
Tage ud af formene og bages 20 minutter med bunden op af.

Tages efter en samlet ovetid på 1 time og 20 minutter ud af ovenen og stilles til køling.

Velbekomme?

Tak til Anne-Sofie Gerstrøm for opskriften.

Vil du vide mere?

Ønsker du at vide mere om hvordan du kan støtte et stærkt helbred. Kan du abonnere på min blog og få jævnlige opdatering ved mail tilmelding.

Du kan tilmelde dig min YouTube kanal her. 
Herlev Helsezones har sin egen facebookside. Find den her

I Facebook gruppe “Health by nature” samles vi diskuterer supplerende/alternativ medicin.
Find den her 

Dette billede har en tom ALT-egenskab (billedbeskrivelse). Filnavnet er Logo-og-visit.jpg